Аз тичам в нацъфтели лавандули –
лила-та е цветът на моя свят.
Ще тичам, нека полъха ме брули
със своя неподправен аромат.
Това не цвят е само, а фурия –
изгрев и залез слели се в едно.
Изникнало чрез земната магия,
такова нещо – не, не е било!
Безкрайни лавандулови полета,
във вас потъвам – моя свобода.
Сънувах ви и вдъхновен съм, ето –
отивам за лилавата боя!
© Данаил Таков Всички права запазени