19.11.2019 г., 17:52 ч.

Да не би да сънувам? 

  Поезия » Друга
431 1 0

Ако с него понечите да правите
любов за пръв път,
той ще се смали пред теб като устремила се
към хоризонта матрьошка. Малкото момче
ще се замечтае за розовите плодове на огнено-стихийната
страст, паднало на колене пред магичната богиня от звездните
си сънища. Възможно е да се уплаши, да затрепери като премръзнало
през зимата птиче, да отстъпи с боязлива крачка назад към вратата
на стаята, но сигурно ти вече ще си заключила. Не е познал, нали?
Бягството е най-бързото връщане към теб. Копринената ти рокля,
притаила напрегнат до скъсване дъх в очакване на кулминационното
докосване, ухае на потопена в сладост вселена. Това, което
виждам, усмивка ли е?
Да не би да сънувам?...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??