6.09.2008 г., 16:44 ч.

Да обичаш двама 

  Поезия » Любовна
828 0 6

Да обичаш двама -

може би това е грях.

Да обичаш двама -

как се случи, не разбрах.

 

Единият - изгарящият огън,

който вечер стопля те, когато е студено,

гори в теб необуздано,

разтърсващо, дори понякога несподелено.

 

Другият - студен и вледеняващ,

вкарващ хлад в живота ми горещ,

но не замръзващ и раняващ,

а приятен и пленяващ.

 

Да обичаш двама -

колко е нечестно.

Да обичаш двама -

дори е подло.

 

Но кой отказва се от подарената му обич,

кой отказва се от щастието си.

Нима е честно да си сам,

нима е редно да жадуваш чуждия блян?!

© Гери Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??