20.10.2006 г., 14:59 ч.

Да отгледаш красота 

  Поезия
614 0 11
Да отгледаш красота

Един съсед отглежда гълъби,
изглежда груб, мълчи замислен, сух,
отваря рано клетка... пърхащи,
преливат в утро бяло, с гърлен звук
повеждат пъстър хор в панелен шум
и свързват с плясък клон, земя, небе –
спокойни, ведри птици... Те са тук
и връщат смях изгубен, стих в перце,
захранени с любов от топли две ръце.

© Доли Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??