17.12.2007 г., 14:05 ч.

Да повярваш... 

  Поезия
1184 0 8

Да повярваш, значи ли да заблуждаваш

твоя вътрешен комплекс,

който  непрестанно утвърждава -

истината пие се на екс.

Да повярваш, значи ли да  можеш

по подобен начин да спестиш

някому студено ложе

или  слеповерна мания-престиж...

Да повярваш, значи ли да станеш

същия като отсрещното лице,

 да си сигурен, че с лековерност

стискате пореден път ръце...

Да повярваш, значи   ли съмнения

да те гонят на щафетни  начала,

да не намираш изход в разномнения,

очаквайки  да те срази беда.

Да повярваш,  може би  изкуство е,

което лесно се забравя.

В лъжи, сервирани с вкус,

неспирно своята увереност аз давя.

 

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??