20.12.2011 г., 22:25 ч.

Да се преборим с мрака 

  Поезия » Философска
699 0 19

Да се преборим с мрака в нас,
да пуснем вътре светлината
и той отчаяно,  без глас,
ще свие във отбой крилата.

Ще спре да хули и гнети,
да въси вежди в недоволство,
все в черни краски, без мечти,
мира да гледа с превъзходство.

Да хленчи: "Грозен е светът,
виновни са редът, Родина!" 
И всички свои "правдини"
да сее... в чуждата градина.

Да се преборим с мрака в нас,
признавайки си, че го има.
Познаем ли го, то без страх
приемаме го за... безимен.


© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??