18.07.2010 г., 21:04 ч.

Да се събудиш със усмивка... 

  Поезия » Философска
1786 2 11

Да се събудиш... със усмивка,
да кажеш весело "Здравей",
да метнеш леката завивка,
сърцето слънчево да пей.

Денят започва с лятно утро
и птича песен, с детски глъч,
измиващи  душите... мъдро
от струпаната  черна злъч.

И да помахаш на детето,
надничащо през тъжните очи,
да го погалиш нежно, леко,
да му прошепнеш: "Не плачи!

Бъди до мен и днес, и утре,
бъди звездицата в нощта.
И вярата бъди вълшебна
за приказните чудеса."

Да се събудиш със усмивка...
то цветен е във теб света,
щом носиш слънчева завивка, 
ти вярваш още в любовта
.



© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??