Jul 18, 2010, 9:04 PM

Да се събудиш със усмивка... 

  Poetry » Phylosophy
1787 2 11

Да се събудиш... със усмивка,
да кажеш весело "Здравей",
да метнеш леката завивка,
сърцето слънчево да пей.

Денят започва с лятно утро
и птича песен, с детски глъч,
измиващи  душите... мъдро
от струпаната  черна злъч.

И да помахаш на детето,
надничащо през тъжните очи,
да го погалиш нежно, леко,
да му прошепнеш: "Не плачи!

Бъди до мен и днес, и утре,
бъди звездицата в нощта.
И вярата бъди вълшебна
за приказните чудеса."

Да се събудиш със усмивка...
то цветен е във теб света,
щом носиш слънчева завивка, 
ти вярваш още в любовта
.



© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??