2.07.2017 г., 11:07 ч.

Да си жена 

  Поезия » Любовна
421 0 0

                     

 

 

След думите остава само спомен.

След спомена остава само прах.

И като камък, тежък и огромен,

в сърцето тегне първият ти грях!

 

Но грях дали е първата целувка!

Погледът, изпълнен с луда страст.

Плахата и нежната милувка

и първият, изпълнен с трепет час!

 

Грях ли е обичана да бъдеш

и да обичаш и да страдаш ти?

От любов, от болка да излъжеш,

душата ти от ревност да горчи!

 

Дали е грях, когато се разделяш

и пак оставаш тъжна и сама?

Или когато искрено се смееш?

Дали е грях това, че си жена?

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??