Да съдят могат само боговете,
и да прощават – също те!
Звездите са създадени да светят,
човеците – да правят грехове!
Да падат и да стават трудно,
да се преборят с много страхове.
Създадени са в лутане безумно
да преоткриват свои светове!
И да растат след всяка своя грешка,
да търсят истина, където е лъжа,
да се прераждат смело и с надежда
загърбвайки ненужна суета!
Човеците на този свят се раждат
да се развиват, вечно да творят
или безмилостно да вярват
в човещината на света!
Човеците да се развиват трябва
и да са с всеки ден все по-добри
и най-накрая честно да повярват,
че неслучайно тук са те дошли!
Дошли са да приемат и разбират,
да осъзнават своите грехове
и винаги да могат да намират
нов път и нови върхове!
Човеците не могат да прощават,
те само могат да грешат
и после истински да се надяват,
че в грешките се ражда свобода!
А да прощават – могат боговете само,
защото те са с право да винят.
Откриват в човека греховете,
чрез тях познават любовта!
© Екатерина Спасова Всички права запазени