6.12.2019 г., 8:44 ч.

Да те видя 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска, Оди и поеми, Свободен стих, Друга
722 0 0

Да те видя

 

Присъствие.Неземно.Нежно.Различно.

Теб да усещам,на няколко метра.

Погледа търси,силует нейн.

Сърцето претупва,в ритъм нечуван.

Не желая аз друго , освен момента следващ.

 

Да те видя.Нежно с очи да огледам.

Аромат,да усетя с вкус на ванилия.

Да те видя.Косите твой,дълги да позная.

Отдалече да шепна,”Истина е тя,не е плод на илюзия.”

 

В тази моя мечта,пътя изминат значение няма.

Какво тук са тези числа  в километри,мили или светлинни години?

В тази моя мечта,всичко е по ясно от зората на деня.

Дори за минута,да зърна най-неземната красота.

 

Открит.Такъв съм пред света.

Ти него замествай.Така,ти за мен да си вселена една.

Открит.Аз пред съм,без скрити неща.

Тайни не крия.Скрити мисли аз не събирам.

 

Да те видя.

Много ли е това,за което те питах?

Да те видя.

Щастливци са всички слепи създания.

Който един и същ въздух с тебе делят.

Слепи завинаги,не оценявайки това,

което те за даденост имат.

 

Да те видя.

Секунда в година,минута във вечност.

Молба единствена имам само последна.

Ако някога реалност от мечта се превърне,

моята строфа лирична,времето скорост различна,

да има,за да имам възможността следна:

 

Да те видя.И да те усетя.

© Стоимен Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??