5.07.2012 г., 22:36 ч.

Да те запазя 

  Поезия » Любовна
851 0 10

Да те запазя

 

На Д.

 

 

Навън е мрак, но ти не се страхувай -

пред тебе ще вървя, за да ти грея.

Ще бъда нощен бриз, далечен повей,

докосване на бяла горска фея.

 

Студено е, но аз съм ти утеха -

в прегръдката си нежна ще те стопля.

Тъгата окачи си като дреха

на моя страстен порив, стенещ вопъл.

 

Навън си сам сред хората безлични,

но никога самотен редом с мене.

На чувствата до болка прозаични

товара непосилен ще поема

 

и също божество ще се възправя - 

стрела, пламтяща в огнени талази.

Стихийно любовта си ще раздавам

в сърцето си докрай да те запазя.

 

 

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??