3.12.2013 г., 21:56 ч.

Да ти кажа ли... 

  Поезия » Друга
597 0 2

 

Да ти кажа ли или пред теб да изплача...
как стенеха бурите и зажиждаха ме мъглите,
а аз се учех как от любовта си да замълча.
После просто си приех като гост самотите...

Само ти ми подаде ръка и ми каза "Обичам те".
Боже мой, как само исках да вярвам!
Но не можех и все те напусках без време,
а ми се щеше до смърта да те имам.

Разлюлявах те със моите стихии
и във делника твой вселявах неволи.
Ти единсвен бе с мен, дори и в несгоди,
и даряваше смисъл със шепи - утехи.

Ти не беше виновен навярно за нищо,
преди теб друг ми приготви въжето.
Затова с теб потеглям към вечното,
а пък другият вече осъмва във нищото.

Беше всичко за мен той, но съдбата
тъй решила бе, да ме свърже за теб.
Затова приеми ми сърцето, душата...
ако тръгнеш, бъди щастлив и без мен...

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • за съжаление, над всеки човек се събира буря понякога. но тя винаги отминава и само силният продължава.
  • Браво Джейни!
Предложения
: ??:??