Да творя аз искам да мечтая,
за истината таз безкрайна мощ,
която може да омая
дори най непригодния гаврош.
Творението е безкрайно мило,
за създателя си то е все дете,
дете което е открило нови светове
и открива още светове дори вселени.
Решило е да бъде едно чудо,
сред бездарието от клишета
неизказани от налудния субект
със суета живял неосъзнато.
© Т. Каменов Всички права запазени