Капчуците ли в мене пеят
или чувам хлопки на стада?
Може би душата ми копнее
да разцъфне с пролетта!
Да се разлистя в крехки пъпки
и свенливо с първото кокиче
да размятам вехти кръпки,
звънко да запея - слънчево момиче.
С първа пролет да възкръсна,
плитки с розов цвят да заплета,
аромат на круша да разпръсна,
да събудя за живот света!
12.3.2013
© Румяна Всички права запазени
Поздравления!