Да знаеш, моме, да знаеш
какво е жалба по младост,
на порти би ме чакала,
от коня би ме помела,
в ръце би ми паднала,
в одая би ме повела,
би ми постлала постеля,
до мене би си легнала,
да си разпуснеш косите,
да си зажумят звездите...
© Красимир Дяков Всички права запазени