9.01.2024 г., 19:10 ч.

Дай, Господи, красиво да старея? 

  Поезия
121 4 2

ДАЙ, ГОСПОДИ, КРАСИВО ДА СТАРЕЯ?

 

... започнах все по-бързо да старея, смалявам се на ръст и на тегло,

не чепаря сафрида си на кея, спрях в парка да препускам с колело,

със други думи – тялото ми вече по морза ми изпраща SOS? –

че може да съм тръгнал надалече, но като нищо ще пристигна днес,

и мисълта ми – чист планински ручей, си криволи из летните треви,

 

че туй, що мислех, може да се случи, или пък да не се осъществи? –

един – извадил ряпата си, дядо – и взел си от света петте пари,

да ме запомнят – старче белобрадо, написало си стихчето в зори,

сетренцето си вейнало на кея, посрещнало си птичите ята,

дай, Господи, красиво да старея? – и чист да си отида от света.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Не се гаси туй, ща не гасне..."

    Най-вече стихове прекрасни
  • Дай, Боже, всекиму, Валюше.
    дай, Господи, красиво да старея? – и чист да си отида от света.

    Казах ли ти, че си поетично чудо ?
Предложения
: ??:??