2.09.2005 г., 12:03 ч.

Дай ми 

  Поезия
794 0 8
Дай ми! Дай ми звънкия си смях
с трапчинките дето ме влудяват.
Дай ми обичта си, нищо че е грях
все едно дали ще ни простят.

Нека да е истинска и зряла,
като извор да е чиста, да блести,
да прелива в мен, в душата,
да ме носи леко на крилете си.

Преданост и вяра, сили дай ми.
Жарките си устни, нежните ръце,
дай ми красота, лъчи безкрайни,
необятното и шеметно море.

После приказка ми разкажи една.
Нека за неродената мома
и със песен на щурец в нощта
искам кротко до тебе да заспя.

© Галя Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??