18.07.2014 г., 9:43 ч.

Дай ми силата да замълча 

  Поезия » Философска
533 0 17

Дай ми силата да замълча!

 

Смислите се раждат и умират,

но след тях остават пустош и тъга!

 

Думите тревожно рикошират

върху неукрепнали места

в нашите души и...

окупират

всичките ни сили,

до една!

Тръгваме, преди да сме отпили

истината,

тръшваме врата

пред мечти,

които ни отиват.

Думите са повод за война,

гвоздеи във вярата забиват

и разпъват целия ни свят

под властта на силната обида...

 

Боже,

научи ме да мълча

и да чувам другите,

преди да си отида...

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??