5.10.2016 г., 21:31 ч.

Далече 

  Поезия » Любовна
416 1 0

Далече, далече -

мечтата ми остана там.

Усмивката я няма вече

и гоня те, но пак съм сам…

 

Да тръгна се страхувам,

да остана- няма как,

в море от спомени да плувам

или да тичам подир следващия влак?

 

Към гарата пристъпвам,

където чакахме се с теб.

Усмихвам се, а след това въздъхвам-

часовникът отмерва все напред.

 

За миг времето ни изпревари,

усетих плахо сладкия парфюм

обърнах се да те погаля

уви, направих го наум...

 

Избрахме път по-лесен

или надежда не остана?

По говорителя звучи позната песен,

но танцът тази нощ не е за двама.

© Мартин Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??