23.02.2019 г., 20:35 ч.

Далече от Бог 

  Поезия » Философска
331 4 6

 

Беда е, когато от Бога

човекът живее далече...

Съдбата му - мащеха строга...

а той на беди е обречен!

 

Тогава и злото, доброто

са двете страни на монета.

Животът игра е на лото -

изпраща го то във несрета.

 

Запазим ли старите нрави -

строим дворци невидими.

Съдбата ревниви ни прави -

разделя от близки, любими.

 

Затворим ли злото във замък,

животът ни в ад се превръща...

Угасва любовният пламък,

Колата се лесно обръща.

 

16 март 2015,

14 часът

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??