Разказвам ви последна част
от тази странна сага.
Как мъж приличащ на Атлас
на себеси посяга:
Мъжът не вярвал в любовта -
до сладката Венера.
И почнал с някаква мома,
през вечер да вечеря.
Дори преспивал често в тях
край нейната камина.
Харесвал я... и вършел грях
след две бутилки вино!
Веднъж, когато се прибрал
и легнал до Венера,
той бил пиян и не разбрал,
че я нарекъл - Вера!
Жена му... скочила в нощта,
събрала му багажа,
изхвърлила го във калта,
направо на паважа...
Мъжът преспал в една леха,
а следващата вечер
издебнал Вера във града
с усмивка отдалече!
Но младата - почти мома
се имала с Венера.
Привикала го у дома -
без капка далавера.
Прегръщала го четвърт час
край топлата камина,
а след това му дала газ
към зимната градина!
Без топли дрехи, без жени,
мъжът изпадал в кризи -
По гари почнал сам да спи
без никакви мангизи!
Така за ден, за два, за три
в студа се по-опърлил!
От шестият етаж - почти -
поискал да се хвърли!
Но там го срещнала жена
със тесничка квартира.
Поканила го - на мига
да пият тъмна бира.
Мъжът... поканата приел,
пренесъл си багажа.
Поука - през нощта си взел
за вредите от масажа...
...
Приключи моят тъп роман
за Вери и Венери!
За мъж израсъл в Драгоман
и чудни изневери!
Край
Честит Свети Валентин 😊
на всички влюбени (не)изневеряващи!
На останалите Наздраве! 😊
Юри
Йовев
Февруари
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени