5.02.2017 г., 5:26 ч.

Далече си от мен 

  Поезия » Любовна
1060 1 5

 

 

ДАЛЕ ЧЕ СИ ОТ МЕН

 

Целувките ти малко закъсняха.

Различно е. Навън е светъл ден

и думите ти сякаш ме разсмяха.

Далече си, далече си от мен.

 

Обличам се. Недей, че зъкъснявам.

Не ме наричай слаб и уморен.

От тук нататък сам ще побеждавам.

Далече си, далече си от мен.

 

Далече си, далече си, госпожо.

Усещам те като камбанен звън.

Отеква в мен реален и възможен

и все пак си далечна като сън.

 

Приятели сме. Не че се прощавам.

Животът ми е някак подреден.

Но само във едно не се съмнявам –

Далече си, далече си от мен.

© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор Всички права запазени

НЯКОЛКО ВЕКА ПО-РАНО

 

 

Новите открития на Европейската цивилизация от 16 до

18 век преобърнаха човешките представи за реалните неща в живота на хората.

Петър Велики започна с модернизирането на Русия, през 1632 телескопът на Галилео Галилий потвърди теорията на Николай Коперник за Слънцето и Земята. Исак Нютон доказа  математически закономерности между предметите и Вселената. Шотландецът Адам Смит се вгледа в мотивиращата сила на личния интерес зад действията на индивида.

Появиха милиони душеведи, врачки и гадатели, астролози, психолози, патолози, но никой, никой преди и след тях не посмя да напише или изговори с математическа точност формулата на истинското човешко щастие, причинно-следствената връзка между мечтите и постиженията на хората, между желанията и настроенията, възходите и паденията, между любовта, омразата, парите и славата.  Няколко века по- късно ние продължаваме да очакваме новите обществени закони за сътворението на един по-усмихнат и по-интересен свят, продължаваме да пеем и да танцуваме, да се веселим с надеждата, че някъде по Земята има още много като нас, предопределeни според божите правила, да вдъхнат вяра и смисъл в нещата от  живота на хората. И независимо от всичко, да го оцветят с цветовете на щастието.  Нека всеки един от нас бъде благословен, да търси и да намира своето предназначение. Нека нашето малко щастие да ни води и мотивира докато някъде, някак си, се отзовем в страната на Чудесата, в страната на Свободата!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??