27.11.2016 г., 13:52 ч.

Дали 

  Поезия » За деца
578 1 5

Дали, дете, крилато мислиш ти? -
Земята откога ли се върти?...

 

Дали залязва Слънцето за всички?...
А страдат ли животни и тревички?

 

Дали звездите през деня си спят?
Дали заради нас вали дъждът?

 

Моретата дали се уморяват?
Дали скалите стари остаряват?

 

Дали и колко глупостта тежи?
Не може ли животът без лъжи?

 

Дали за нас пчеличките работят?
По-скъп ли е от здравето имотът?

 

Дали и как измерва се умът?
Къде ли е на вятъра домът?

 

Дали и колко струва честността?...
Мислете, умно питайте, деца!...

 

Марин Тачков

"Светлей, Училище", 2016 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??