15.11.2022 г., 8:12 ч.

Дали 

  Поезия » Строги форми
177 2 4

Живеем в многоъгълния свят,
а че е кръгъл учат ни науки,
мълчим покорни, тихи и неуки,
там, в който ъгъл и да ни заврат.


За пуста слава някои твърдят,
месии разни хващат ни наслуки.
че всичките беди и несполуки,
ще свършат, че очаква ни обрат.

 

И гладни, озлобени и нескромни,
защо търпи ни Господ и дали,
след края някой още ще ни помни,

 

поетите, които ги боли,
опитали в света на вероломни,
да поизправят острите ъгли.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??