23.03.2007 г., 12:07 ч.

дали, ако ... 

  Поезия
590 0 7

Ако замлъкне

уморена любовта,

изсъхнат пъпките и цветовете й -

от  вените кръвта ще си извадя

на каменно длето със острието.

 

Ако не вижда, 

ослепяла в мрак,

от собствените ми сълзи отпила -

отровена ще падне живата вода,

съдбата си злочеста ще убия.

 

Ако дъхът горещ

на огъня умре,

достигнал до леда на отчаянието -

в прощална песен ще лети към теб

сърцето ми с последното дихание.

 

Дали, ако завинаги 

замлъкне любовта,

раздялата е правата пътека...

Дали привиква птица без крила?

Дали убийците намират си утеха...

 

© Дакота Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??