Дали да приключа със стиховете аз?
Напоследък намаля поетичната ми страст.
Каква е ползата - някой ме запита -
музата ти вече трудничко полита?
Натежаха ù крилата, от умора, от слана ли
- дали ще се върне пак - едва ли?
Какво ще вдъхнови нейния летеж?
Изборът ù трудничко ще разбереш.
Скъпа музо, още малко остани,
усещам, че си тук, до мене отстрани!
Аз не искам повече – в този ранен час.
Ще те видя скоро - хващам се на бас.
© Евгени Генчев Всички права запазени