14.10.2010 г., 21:01 ч.

Дали II 

  Поезия » Любовна
592 0 11

Дали ще можем в тъжното абсурдие

да се спасим - виновни без вина,

и търсещи наивно милосърдие,

да грейнем в цвете, вик и светлина?

 

Дали ще можем ей така, от нищото,

да сътворим един измислен рай -

два силуета, пламъци в огнището,

любов - красива приказка без край?

 

Дали ще можем днес по пълнолуние

да се прегърнем сред поле от мак

и щом страстта е някакво безумие,

дали ще можем да обезумеем пак?

 

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??