23.08.2016 г., 16:48 ч.

Дали ще го оцени 

  Поезия
334 1 2

Някой ден е така

ръката ти хвана ли

ще те заведа на поляна

от слънчогледи,

та нали така ме наричаш.

 

Ще танцуваш с мен,

 ще се изморим.

Ще ме намериш в стари

изоставени сгради-

облечени в спомени

и мен.

Обичам да помня

за животи на непознати,

та нали не живея собствения си.

 

Ще те заведа в музей,

ще коментирам всяка една

скулптура, но не и теб,

та нали си съвършен.

 

Ще валя като дъжд,

а ти го обожаваш.

Няма да те разболея,

та че съм тук ще напомня.

 

Видя ли, че сълзи

от големите ти мъниста,

що се свиват в усмивки,

когато се засмееш,

ронят се, ще преобърна онова,

що свят наричам.

 

© Слънчоглед Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??