11.03.2024 г., 17:10 ч.

Дано да има нейде друг Живот 

  Поезия » Любовна
152 3 4

ДАНО ДА ИМА НЕЙДЕ ДРУГ ЖИВОТ

... навярно нейде има друг живот, от нашия по-смислен, по-достоен,
там любовта е простият PIN-код, и всички хора слушат Ленард Коен,
момчетата са мили, тъй добри с девойчиците – малки звездни феи,
там в речниците няма го дори ужасното понятие „злодеи”! –
там не убиват, никой не краде – един да има, значи е за всички,

там хората четат Алфонс Доде – патриархални, светли и добрички,
там времена, утопии, мечти в Галактиките вихрят „Компарсита”,
там всяка сутрин въздухът шепти: – Излез навън и дишай до насита! –
и аз в дълбокия небесен свод се моля – през небето от коприна,
дано да има нейде друг Живот! – отида ли, поне да си почина.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??