11.06.2018 г., 22:36 ч.

Дано не ме накажат! 

  Поезия
910 4 20

Утро свежо! Птичи песни!

Слънцето се е наспало!

Топнало се е в омара цяло!

Изхързулих се навънка тайно.

Как ухаеше омайно!

По пътечката поех.

Нищо за из път не взех.

Нали бързо ще се върна!

Мама да се буди да не бърза!

Нека тате да я гушка дълго!

Ще им донеса подарък!

Ама много летен! Много сладък!

Има хубава бобонка,

с ниски и достъпни клонки...

Ще им набера от тях!

Ще се омажат и ще падне смях!

Може да не ме накажат!

Може разбиране да покажат!

И те са били като мен ранобудни!

Имали са приключения чудни!

 

 

© Маргарита Ангелова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Летни приключения »

3 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??