22.11.2018 г., 17:49 ч.

Дар 

  Поезия » Любовна
601 1 2

Подарявам ти ясна пътека

със надежда и светещи думи,

като бащина тиха опека,

да те пази по тъмните друми.

 

Дарявам ти мека зора,

строфа от песен на птица,

зенѝца на нежна бреза,

потекла малка сълзица!

 

Дарявам ти всяко небе

и южния вятър във стих,

погалил трева и дръвче,

изписан от божия щрих!

 

И пулсът на трепета мой

дарявам с тази поема,

в очите ти да съм герой,

огъня в тях да превзема!

© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??