29.05.2024 г., 8:05 ч.

Предсказана 

  Поезия » Любовна, Философска
117 4 4

Мълча на себе си. От изумление, 
че те предсказах с точност до 
микрон.
До нотата изплакано спасение,
в която си дочула моят стон.
Обземаше ме яд, че те измислям 
от болка и душа непримирима, 
и трупах в мене още липси, 
с които губех вяра, че те има... 
А всъщност бяха мигове на слабост 
преди да се разправя с всички бури, 
след туй да те завия с някой залез 
и в изгрева до мен да се събудиш, 
да скърпя две калъфки осълзени, 
да стопля охладнялата надежда, 
кръвта си да сверя с часа на времето, 
и в мен да потече река от нежност... 
Не се излъгах. Тази вяра 
възкръсна ме от смъртната утопия. 
От навика лъжата да прощавам, 
и все да давам шанс на идиоти. 
И днес след вече толкова години 
на дълго и безпътно криволичене, 
видях, че ти си живата картина 
на моите копнежи за обичане.
Смълчан пред чудно вдъхновение, 
с което съчинявах твойте атоми, 
дори и след милион стихотворения 
ще знам, че тебе Господ те е пратил...

 

©тихопат. 
Данаил Антонов 
28.05.2024


 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Анна!
    Радвам се, че ти харесва, Ивана! 🙂
  • Изключително въздействащ стих! Благодаря
  • Неустоимо обяснение в любов, с отличителни по своята лексика и изразност стих! Едва ли може да има по-реалистично, осъзнато и същевременно толкова божествено откровение....
    Поетично явление си, Дани!
    Благодаря!
  • "Кръвта си да сверя с часа на времето,
    и в мен да потече река от нежност"..
    Много е хубаво, Дани!
Предложения
: ??:??