31.05.2012 г., 13:44 ч.

Дас сюрпризе 

  Поезия » Хумористична
2060 2 16

Дас сюрпризе


Цузамен със магариту шпацийрен
у тоя топъл, слънчеф нахмиттаг.
Цу тринкен бир, ши гу паркирам,
на центрум штрасе ф пътния ни знак.

 

У кръчмата две бирички геволен
със тънку швайне рязану мезе.
Ку тряба после ши ги вийдерхолен
то, саму с цвайне бири накъде?

 

Излязах аус магариту цу зеен,
ут негу нихт биля дори следа.
И знака халт нанякъде отвеян,
след еселин е хукнал за беда.

 

Кът влязах тъй цурюк въф оримака
зад бара си кръчмаря ми се лахен.
Да си дотринкам бирата не чака,
а масата ми веки ... заубер махен.

 

Нихт бира, нихт мезе и нихт магари,
фор алес пих студената вода.
Ку дойда вайдър ас при тос кръчмарин,
нихт хайзен "поп", ам "лукова глава"!

 

Ферщеен?
Вундаба!!!!
Amen!

 

Речник:
шпацийрен- шматкам са ;

нахмиттаг- икиндия ;

геволен- поискам ;
вийдерхолен- пуфтарям ;

халт- стоп ;

еселин- магарица ;
цурюк- обратно ;

лахен- хиля се ;

заубер махен- почиствам ;
вайдър- пак ;

© Костадин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??