24.10.2007 г., 8:06 ч.

Давай! 

  Поезия
431 0 1

Танцувай, когато звездите светят!
Танцувай със своята мисъл!
Танцувай сякаш дори не те гледат,
танцувай с думи, докато пишеш!
Танцувай с вихър и със чувство,
танцувай дори боса на студа!
Танцувай сякаш е изкуство,
рисувай със собствената си снага!
Танцувай по улицата, на булеварда,
танцувай под земята!
Танцувай с риск, стъпила на перваза!
Танцувай, но го направи с душата!
Щастлива ли си сега?
Къде отиваш, когато самотата те следва?
Къде отиваш, когато си сама?
Аз знам - танцуваш си тихо едва-едва.
Смей се с красивата си усмивка!
Смей се със счупените си очи!
Смей се, дори да е насила!
Повярвай ми, отдалече, че си тъжна не личи!
Смей се с неродения си брат
просто, защото на теб ти е смешно.
Танцувай, защото си богат.
Танцувай, смей се - то не е грешно!
Грешно е да тъжиш -
дори като плачеш твориш и раждаш нещо!
Ала прекрасно е на музика да се завъртиш,
да се смееш, защото наистина ти е смешно!

© Милена Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??