21.10.2023 г., 15:32 ч.

Давид и Голиат 

  Поезия » Свободен стих
161 0 0

 

            Д А В И Д И Г О Л И А Т

 

Давид и Голиат от памтивека 

в тандем вървят си под ръка,

но никога не спират,да се трепят,

все нещо продължават,да делят.

 

Не позволява дребосъка,ролите да се разменят.

Продължава упорито днес Давид да търси

на Новото Време Новите Настроения

и опонента му къде сега снагата кърши?

 

И,О...Чудо,намира го,

в най-тънкото на Сървърите Мощни,

да прави мигновени обороти

на милиарди факти,в Базата На Данните потънали.

 

Явно взел си е поука от прашката със камъка,

днеска извънредно интелигентен станал е    

и Давид със първобитното му знание,

шашка с ювелирни,тънички закани.

   

Не мисли дребосъка,на Голиат да се предава,

а отново дебне зад ъгъла със прашката,

въпроси сложни и компактни на компютрите задава,

чиито отговори ги няма в Моща На Дегиталната им памет.

 

Голиат е пак по гръб,

безсмислено потънал на дълбоко в джаджите,

отново Давид в отношенията им взел е връх,

а Голиат безславно е изгубил Свободата си.

 

15.09.2023г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??