12.12.2018 г., 0:39 ч.

Де е България? (XXI век) 

  Поезия » Гражданска
516 2 0

България, кътче свидно,изпълнено с цветя,

превърнала се в единица за корупция и злина.

Всяка капка честност без да се замисли отлетя

и наруши се всеки ред, всяка дисциплина.

 

Българино, стани! Защити честта си и правото на глас!

Кой отново в рабска люлка те люлее неуморно?!

И след всички обещания ти отново слушаш ги в захлас,

защото обещаха ти след изборите десеторно.

 

Кога ще осъзнаеш, че живееш в илюзия жестока?

Никой нехае дали децата ти имат да ядат

и продължаваш летаргията дълбока,

чакайки до краха на всичко ценно да те доведат!

 

Мила Родино, майка на синове безстрашни,

на Ботев,Левски, Вазов, все достойните чеда.

Губим те не от поробителите някогашни,

а в резултата на безкрайната ни алчност и вреда.

 

И ти, Земьо свидна,кога опустя,

че никое твое дете вече не иска да работи на тебе?

Не се лъжи-няма да се върнат,нека да те известя.

Те пак работят, но на нива друга, под друго небе.

 

България!Земя печелена с много битки и воини.

Земя печелена с усилия неимоверни.

Отива си, не виждам за нея бъднини

под напора на народните прищявки лековерни.

 

 

 

 

 

 

 

© Исмигюл Хаджиеминова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??