България, кътче свидно,изпълнено с цветя,
превърнала се в единица за корупция и злина.
Всяка капка честност без да се замисли отлетя
и наруши се всеки ред, всяка дисциплина.
Българино, стани! Защити честта си и правото на глас!
Кой отново в рабска люлка те люлее неуморно?!
И след всички обещания ти отново слушаш ги в захлас,
защото обещаха ти след изборите десеторно.
Кога ще осъзнаеш, че живееш в илюзия жестока?
Никой нехае дали децата ти имат да ядат
и продължаваш летаргията дълбока,
чакайки до краха на всичко ценно да те доведат!
Мила Родино, майка на синове безстрашни,
на Ботев,Левски, Вазов, все достойните чеда.
Губим те не от поробителите някогашни,
а в резултата на безкрайната ни алчност и вреда.
И ти, Земьо свидна,кога опустя,
че никое твое дете вече не иска да работи на тебе?
Не се лъжи-няма да се върнат,нека да те известя.
Те пак работят, но на нива друга, под друго небе.
България!Земя печелена с много битки и воини.
Земя печелена с усилия неимоверни.
Отива си, не виждам за нея бъднини
под напора на народните прищявки лековерни.
© Исмигюл Хаджиеминова All rights reserved.