18.07.2014 г., 10:25 ч.

De l'amour 

  Поезия
773 0 7

 

Когато светът още знаеше френски

и туистът бе форма на френски шансон,

не бяхме ли с теб, мон амур, по-естествени?

О, Бриджит Бардо!

О, Бриджит Бардо!

 

Дори се събличахме по-елегантно,

по френски се любехме – дръзко, но с чар,

и чувствата имаха свое пространство.

О, Мирей Дарк!

О, Мирей Дарк!

 

Когато светът беше повече френски,

тогава лъжата не беше любов,

а не както днеска, а не както днеска...

О, Катрин Деньов!

О, Катрин Деньов!

 

Сега сме практични и знаем английски,

но знаем ли, бейби, колко добро

и колко красиво в живота ни липсва?

О, Жана Моро!

О, Жана Моро!

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??