- Де сте тръгнали, момчета,
с заредените чифтета,
със качулки на главите
и със маски на очите?
- Тръгнали сме тоз сезон
да нападнем “Хоризонт”!
Музикалните редакторки,
този път ще отвлечем,
та урок да им дадем!
В някой склад ще ги държим
на суров и строг режим –
на две праскови и две череши!
Ни кафе ще пият, ни ще пушат –
записи от “Хоризонт” ще слушат!
Стига вече таз порода
да е дразнила народа!
Вместо
българските ни чудесни,
съдържателни естрадни песни,
песните им все англоезични!
Рядко българска ако пробие -
тя ще бъде или архаична,
или свръхмодерна тъпотия!
Чалга - или тяхната програма:
за човека трети избор няма!
Зарад тоз ефир англоезичен,
чалгата народът заобича!
- Щом е тъй, вървете!
И - на слука!
И дано да си сберат поука!
© Ангел Чортов Всички права запазени
да изгонят чалгата оттука!
На мен ми хареса.Темата си заслужава внимание,пък и не само за песните!