ДЕЦА
Детски крачета тъпчат пясъчни кули,
с улични котки влизат във бой.
Жестоки са те и през май и през юли
и всеки престъпник за тях е герой.
Растат в глутница - малки вълчета,
техен противник е всеки по-слаб.
Наши рожби са тези момчета -
за тях обич не стига… и хляб.
© Мимо Николов Всички права запазени