6.06.2014 г., 22:02 ч.  

Деца на Дедал 

  Поезия
526 0 4

ДЕЦА НА ДЕДАЛ

 

"Хайде, моя душа - да опънем платната!"

Паруш Парушев

 

Хайде, живот, да опънем платната!

Хайде да литнем с бохемски криле!

Стига с бруталния прът в колелата!

Давай и ти, мое жадно сърце!

Лудо да биеш по твойта камбана!

Цялото ставай на огън и вик!

Нищо, че с тебе сме черната врана!

Как да не сме с този остър език!

Нищо, че можем да паднем накрая!

Нищо, че всеки Икар е поет.

Лудият луд е с това, че летял е.

Хайде, сърце, иде нашият ред!

Чакат - за полет - безумни небета.

Стига сме тъпкали скучната кал!

Искам да бъдем свободни момчета!

 

Нашият татко се казва Дедал!

 

Върбан Колев

 

© Върбан Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??