1.08.2015 г., 20:01 ч.

Деца, на мир играйте 

  Поезия » За деца
673 0 2

Злодеи хранят се с убийства, със насилия...
Чернее, наранена, майката Земя...
Нима не може да живеем в Добромирия -
умерено, разумно, с цвете Красота?...

Не сейте смърт, лъжи, отрови и омрази!...
На всеки трябват обич, път и светлина...
Цветята на Доброто нека да опазим...
Деца, на мир играйте, вместо на война!...

Над Благодария прелитат чудни птици...
Душа крилата за смирение зове...
Деца, в градини слънчеви растете всички!
Берете щастие и щедри плодове...

Марин Тачков
юли 2015 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиво изразено послание. Актуално и вълнуващо...
    Споделям и те приветствам, Марин!
  • „Деца, на мир играйте, вместо на война!...“
    Силни аплодисменти за това изречение! Макар и боричкането да е неотменима част от живота...
Предложения
: ??:??