20.01.2008 г., 19:58 ч.

Децата 

  Поезия
639 0 6
                  Д Е Ц А Т А

Децата са цветята по земята!
Децата са живителна роса!
Децата са наслада за душата!
Децата са от извора вода!

Усмивките им ледове стопяват,
сълзите им разбулват съвестта.
Те искрена любов навред раздават
и разцъфтяват като пролетта.

Децата са безценното богатство!
Децата са сияйния простор!
Децата са непобедимо царство!
Децата са безкраен кръгозор!

Робота скучен могат да пробудят
и да му вдъхнат истински живот.
Те духовете могат да прокудят
и да пробудят цял заспал народ.

Не се ли вслушаме в сърцата детски -
ще се превърнем в камъчета лед.
И ще загубим образа човешки
за дълги дни и векове напред.

© Наташа Басарова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??