24.12.2017 г., 0:40 ч.

Децибал 

  Поезия » Философска
481 0 1

Десетки години се борих...

с войските на Вечния град...

но въпреки всичко загубих...

последния тягостен рат...

 

Захвърлих корона и скиптър...

в гърдите си меча забих...

на бойната линия паднах...

не ще съм в ръцете им жив...

 

И скоро аз с Хероса вечен...

ще бъда най-после едно...

приключвам живота си земен...

но своя враг аз не възпрях...

 

Но въпреки всичко аз зная...

че Рим ще гори и крещи...

за всичко, което ни стори...

той някога... ще си... плати...

 

След мене ще дойдат и други...

и Рим ще се скърши пред тях...

Вселената - тя е безкрайна...

а Рим просто крепостен град...

 

© Андрей Андреев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??