Десетки години се борих...
с войските на Вечния град...
но въпреки всичко загубих...
последния тягостен рат...
Захвърлих корона и скиптър...
в гърдите си меча забих...
на бойната линия паднах...
не ще съм в ръцете им жив...
И скоро аз с Хероса вечен...
ще бъда най-после едно...
приключвам живота си земен...
но своя враг аз не възпрях...
Но въпреки всичко аз зная...
че Рим ще гори и крещи...
за всичко, което ни стори...
той някога... ще си... плати...
След мене ще дойдат и други...
и Рим ще се скърши пред тях...
Вселената - тя е безкрайна...
а Рим просто крепостен град...
© Андрей Андреев All rights reserved.