Тръпна в тъгата си, толкова зимна,
стягаща, бляскава коледна гривна.
Зная мечтите си, думите зная,
зимни виелици дебнат ме в края.
Песни - снежинките, тъпанът - скрежът.
Зимните утрини в мен ще се врежат.
Звънкат дърветата - ледени лири.
Някой от някого огън подири.
Някой разплака се, друг се усмихна.
И до прозореца зимата стихна.
© Нина Чилиянска Всички права запазени