22 дек. 2020 г., 11:31

Декември 

  Поэзия
547 2 3

Тръпна в тъгата си, толкова зимна,

стягаща, бляскава коледна гривна.

Зная мечтите си, думите зная,

зимни виелици дебнат ме в края.

Песни - снежинките, тъпанът - скрежът.

Зимните утрини в мен ще се врежат.

Звънкат дърветата - ледени лири.

Някой от някого огън подири. 

Някой разплака се, друг се усмихна.

И до прозореца зимата стихна.

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??