10.01.2012 г., 15:08 ч.

Декемврийска не-нежност 

  Поезия » Любовна
587 0 10

До фонтана с делфините спря ме.
Любопитно примигващ неон
те оплисква в нелепо цикламено
и звучи Пламен Ставрев за фон.
Александровска цяла е коледна,
тротоарите са във скреж.
Не ме гледай с надежда, моля те,
не търси в моя поглед копнеж.

 

Като тоя фонтан ни е вътре -
после-лятно, замръзнало, зло.
Не измисляй причина за утре -
даже днес ни е твърде само.

Странно - знаеш ни  анамнезата,
ала казваш, че пак си готов?


Не. Не искам да ходи с протези
зле шинираната ни любов.

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??