14.09.2008 г., 13:41 ч.

Декорирай си спокойствие 

  Поезия » Философска
831 0 26

Декорирай си спокойствие

и окачи го горе - на стената.

Щом легнеш във постелята,

ще усетиш тръпка непозната:

 

да се събудиш жив и освежен,

готов за подвизите нови,

които ти предлага всеки ден,

изпразнен от тъги и от неволи.

 

И с поглед, вперен все напред,

да си повтаряш : "Аз значим съм!

Около мене всеки Homo Sapiens

ще е  изпълнен с отзивчивост".

 

И неусетно, в края на деня,

дори да си премазан от товара му,

ще спиш като окъпан от роса

и ще бъдат свежи дните ти.

© Петя Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??